Home / trouwen

Heerlijke trouwdag

Ongedwongen, persoonlijk, een plek waar jullie je direct thuis voelen. De inrichting van onze bouwschuur voor jullie trouwerij is volledig af te stemmen op jullie eigen sfeerwensen. Na jullie heerlijkste dag, slapen jullie lekker uit en wordt jullie ontbijt geserveerd wanneer jullie dat willen.

Trouwen op het landgoed Loenen

Jullie huwelijk is het volgende in lijn met de vele huwelijken die hebben plaatsgevonden op het landgoed Loenen. Vanaf 1365 begint pas de geschreven geschiedenis, toen Johan van Bloemendaal Loenen en Wolferen aan Otto van Bylandt verkocht. Hoewel het bekend stond als het sterkste slot van de Betuwe werd Loenen in 1585 tijdens de Tachtigjarige Oorlog door de Spanjaarden verwoest. Het kasteel lag binnen een grachtenstelsel en stond volgens een tekening van Nicolaas van Geelkercken (eerste helft 17de eeuw) op de plaats van de huidige dienstgebouwen. Door vererving ging het goed over op de familie van Gent (of Ghent, of Ghendt), die het tot 1756 in bezit hield en daarna verkocht aan Baron Von Quadt van Wickeradt.

De dag

De huwelijksceremonie kan op meerdere plaatsen op het landgoed worden voltrokken. In het prieel, in de boomgaard, in het kasteel of in de bouwschuur waar de inrichting volledig aan jullie wensen kan worden aangepast. Wij werken daartoe samen met meerdere gespecialiseerde en lokale cateraars.

Landgoed Loenen biedt vier B&B-kamers in het landhuis (+ 3 vanaf 2e helft 2024). Mochten er meer genodigden willen overnachten dan De Heerlijkheid Loenen kan onderbrengen, dan zijn er voldoende hotels en B&B's in de nabije omgeving.

Op het landgoed Loenen zijn vier verschillende gebouwen en is er gratis parkeergelegenheid voor 20 auto’s. Overige auto's kunnen worden geparkeerd op de Grote Allee. Landgoed Loenen is prima bereikbaar vanaf de A50 en A73.  

 

foto_niels_en_arilenne.jpeg (587 KB)  Kim en Rein 3.jpg (357 KB)


 Sluier op bordestrap.jpg (3.91 MB)   Kim en Rein 5.jpg (120 KB) 

 

Voor meer sfeer impressies activeer deze zin.

 

 

Overwegen jullie landgoed Loenen als jullie trouwlocatie? Aarzel dan niet om onderstaand formulier in te vullen. Lees daarna verder wat het landgoed Loenen jullie kan aanbieden. Ondertussen nemen wij contact met jullie op.

Het formulier wordt geladen...
De Heerlijkheid Loenen | Grote Allee 4 | 6677 MA | Slijk - Ewijk | E. iwegereef@deheerlijkheidloenen.nl | T. 06 - 10 06 30 60 | Voorwaarden

Grote Allee 4
6677 MA Slijk - Ewijk
E. iwegereef@deheerlijkheidloenen.nl
T. 06 - 10 06 30 60
Voorwaarden