Home / een-groenere-wereld

Een groenere wereld

H4T1 (1).jpg (106 KB)Stichting Hotels for Trees levert een concrete bijdrage aan groenere hotelwereld. Een hotelwereld waarin er 1 nieuwe boom geplant wordt voor iedere dag dat een gast ervoor kiest de kamerschoonmaak over te slaan. Deze groene keuze levert een directe bijdrage aan de bebossingsprojecten van haar partner Trees for All in binnen- en buitenland. 

 

De Heerlijkheid Loenen

Een van de eigenaren van De Heerlijkheid Loenen is vanaf de start van Hotels for Trees een groot voorstander van dit initiatief. Als De Heerlijkheid Loenen dragen wij dan ook HotelforTrees een warm hart toe. Wij verversen uw handdoeken niet meer vanaf de 2e nacht en planten daarvoor in plaats een boom per nacht. 

 

H4T1 (3).jpg (147 KB)  H4T1 (5).png (1.13 MB)  

 

Waarom?

Meer dan 1% van alle CO2 uitstoot op aarde wordt veroorzaakt door de hotellerie, B&B en meeting- en eventsindustrie plus de hieraan verbonden reisbewegingen, diensten en leveringen (bron). Concreet betekent dit dat hotelgasten in 2021 met iedere hotelovernachting gemiddeld 47,26kg aan CO2 produceerden. 

 

Gelukkig zijn er steeds meer locaties die hun gasten en boekers op een laagdrempelige en transparante manier de mogelijkheid bieden (een deel van) deze CO2 te compenseren. Dit is een mooie ontwikkeling, omdat hier zeker in de wereld post-COVID-19, steeds meer behoefte aan is.

 

Verbazing over het feit dat we thuis gewend zijn om een keer in de zo veel weken de handen uit de mouwen te steken om het huis schoon te maken, maar het tijdens een meerdaags hotelverblijf heel normaal vinden dat iemand iedere dag weer een doekje over onze wastafel en nachtkastje haalt. Of de handdoeken vervangen?

 

Met deze vraag in het achterhoofd werd door Hotels for Trees gewerkt aan een nieuw win-win-win concept. Hierbij compenseren hotelgasten een stuk van de CO2 van hun reis door bij te dragen aan de bebossingsprojecten van Hotels for Trees. Hotels werken door deelname aan dit initiatief aan de versterking van hun groene karakter en besparen iets op de kamerschoonmaak. En als laatste maar absoluut belangrijkste wint ook onze fraaie planeet, die dankzij iedere door Hotels for Trees mogelijk geplante boom weer een klein stukje groener wordt.

De Heerlijkheid Loenen | Grote Allee 4 | 6677 MA | Slijk - Ewijk | E. iwegereef@deheerlijkheidloenen.nl | T. 06 - 10 06 30 60 | Voorwaarden

Grote Allee 4
6677 MA Slijk - Ewijk
E. iwegereef@deheerlijkheidloenen.nl
T. 06 - 10 06 30 60
Voorwaarden