Home / familie-von-quadt-van-wickradt-kamer

Familie Von Quadt van Wickradt-kamer

De familie Von Quadt van Wickradt-kamer is gelegen op de zolder en beschikt over een zeer comfortabel twee persoonsbed, een badkamer met douche voor twee personen en een toilet. De kamer is niet rolstoeltoegankelijk.

De Heerlijkheid Loenen heeft een bewogen geschiedenis achter de rug. Vanaf de 14e eeuw hebben diverse eigenaren al dan niet met hun eigen familie het landgoed bewoond. Na meerdere verwoestingen in verschillende oorlogen en kruiend ijs op de Waal is vanaf 1825 de huidige Heerlijkheid ontstaan. 


De geschreven geschiedenis begint pas in 1365, toen Johan van Bloemendaal de Heerlijkheden Loenen en Wolferen aan Otto van Bylandt verkocht. Hoewel Loenen bekend stond als het sterkste slot van de Betuwe, werd deze Heerlijkheid in 1585 tijdens de Tachtigjarige Oorlog door de Spanjaarden verwoest.

Het kasteel lag binnen een grachtenstelsel en stond volgens een tekening van Nicolaas van Geelkercken (eerste helft 17de eeuw) op de plaats van de huidige dienstgebouwen. 

Door vererving ging het goed over op de familie van Gent (of Ghent, of Ghendt), die het tot 1756 in bezit hield en toen verkocht aan Baron Von Quadt van Wickradt. In 1834 werden Loenen en Wolferen door Von Quadt van Wickradt verkocht aan Jonkheer J.C.W. Fabricius van Leyenburg, die ook eigenaar was van Kasteel Heukelum aan de Linge. De aanblik van het landhuis werd met een uivormige kleine klokkentoren en een verdieping op de vleugels uitgebreid.  


Digital-Award-TRA-2023.jpg (96 KB)

 

 

 

De Heerlijkheid Loenen | Grote Allee 4 | 6677 MA | Slijk - Ewijk | E. iwegereef@deheerlijkheidloenen.nl | T. 06 - 10 06 30 60 | Voorwaarden

Grote Allee 4
6677 MA Slijk - Ewijk
E. iwegereef@deheerlijkheidloenen.nl
T. 06 - 10 06 30 60
Voorwaarden